Blog

Amsterdammers geven buurt gemiddeld een 7,5

12Mar 2018

In het tweejaarlijks onderzoek ‘Wonen in Amsterdam’ van de gemeente Amsterdam en de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties wordt de leefbaarheid in Amsterdam aan de hand van verschillende onderwerpen gemeten onder Amsterdammers. Het algemene buurtrapportcijfer varieert op wijkniveau van een 6,3 in Zeeburgereiland/Nieuwe Diep in Oost tot een 8,7 in de Apollobuurt in Zuid. Ruim een kwart van de 90 wijken krijgt een 8 of hoger als rapportcijfer in 2017. Sinds 2011 zijn er geen wijken meer met een onvoldoende op buurttevredenheid.

Jumping Amsterdam 2018

06Feb 2018

Jumping Amsterdam staat voor topsport, entertainment en Amsterdam. Onze hoofdstad is afgelopen weekend gastheer geweest van de mondiale top uit de dressuur- en springsport. Jumping was wederom een groot succes, met fantastische ruiters, gezellig publiek en veel amusement.

Wij makelen in de regio Groot-Amsterdam, daarom was Arjen Ketel Makelaars één van de trotse sponsoren van dit prachtige Mokumse evenement!

Wilt u uw woning ook graag verkopen of bent u op zoek naar uw droomhuis, maak dan vrijblijvend een afspraak met ons!

'Overheid moet rekening houden met jonge gezinnen bij beleid koopwoningen'

14Dec 2017

De overheid moet in het woonbeleid meer rekening houden met jonge gezinnen. Die bevinden zich in "een lastige positie waarbij zij hun woon- en werkwensen moeten afwegen tegen kinderopvang". Dat concluderen economen van de Rabobank dinsdag. Zij pleiten voor een integrale beleidsaanpak, waarbij meer woningen moeten worden gebouwd, lasten op arbeid worden verlaagd en kosten van de kinderopvang worden beperkt.

Betalingsproblemen hypotheken nemen af

18Apr 2016

TIEL - Het aantal mensen met een betalingsprobleem op hun hypotheek blijft afnemen. Volgens het Bureau Krediet Registratie (BKR) zijn er nu nog 110.466 mensen die moeite hebben om hun hypotheeklasten te betalen. Dat zijn er dik 2200 minder dan een half jaar geleden.

    Ik oktober vorig jaar meldde BKR al een eerste "positieve tendens". Maar het aantal mensen met een betalingsachterstand op de hypotheek van meer dan vier maanden daalde toen nog beperkt. Nu is volgens de organisatie sprake van een "wezenlijke daling".