Henry Dunantlaan 61

Henry Dunantlaan 61

€ 349 000
Beschikbaar
Henry Dunantlaan 61
1111 ZH DIEMEN
Nederland
Type: 
tussenwoning
Kamers: 
7
Vloeroppervlakte: 
115 m²
Perceeloppervlakte: 
139 m²

Op zaterdag 7 april is deze woning voor het eerst en zonder afspraak te bezichtigen tussen 11.00 en 15.00 uur tijdens de NVM Landelijke Open Huizen Dag.

KLUSSERS OPGELET!
Op fantastische en kindvriendelijke locatie gelegen, op 10 minuten van hartje Amsterdam, een geheel te renoveren en moderniseren tussenwoning met vrij uitzicht op een groen plantsoen. De woonoppervlakte bedraagt nu 115 m² maar is gemakkelijk uit te breiden door een uitbouw of het plaatsen van dakkapellen.

Indeling:
Begane grond
Voortuin, entree, gang met voorraadkast, meterkast en trap naar 1e verdieping. Vanuit de gang is er toegang tot de 1e badkamer voorzien van douche en toilet en toegang tot de lichte, doorzon woonkamer. De woonkamer is voorzien van een open haard en een open ruimte bestemd voor de keuken (casco). Vanuit de keuken bereik je via een deur de achtertuin met ruime stenen berging en achterom.

Eerste verdieping
Op deze verdieping 3 slaapkamers, separaat toilet met fontein en de tweede badkamer met douche en wastafel. Twee slaapkamers zijn voorzien van vaste kasten en één van een vaste wastafel. Via een vaste trap bereik je de ......

Tweede verdieping
Hier bevindt zich een ruime overloop met CV-ketel en een klein dakraam. De overloop biedt verder toegang tot twee slaapkamers, waarvan één met een dakkapel en één met dakraam.

Tuin
Vanuit de voortuin vrij uitzicht op groenvoorziening. In de diepe achtertuin een ruime vrijstaande stenen berging en achterom.

Locatie
Dit gedeelte van Diemen, Ruimzicht Oost, is vanwege de ideale en centrale ligging nabij het centrum van Diemen een zeer populaire buurt. Op een paar minuten loopafstand ligt het vernieuwde winkelcentrum "Diemerplein" waar je onder andere de Hema, Etos, Action, AH XL en de Blokker vindt (www.diemerplein.nl), maar ook je dagelijkse boodschappen kunt halen. In de nabije omgeving zijn sportaccommodaties en het theater te vinden. Vanwege het aanbod van diverse scholen, het rustige verkeersbeeld, grasveldjes en speelaccommodaties, zoals de recent vernieuwde grote speeltuin aan het Van Markenplantsoen, is dit een fijne plek voor kinderen om op te groeien. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen, je loopt zo het Diemerbos. De woning is gelegen nabij diverse opstapplaatsen voor het openbaar vervoer en binnen 5 minuten bereik je met de auto de snelweg (A1, A2, A9 en A10). Kortom, een buurt waar je zeker met veel plezier zult wonen!

Wie was Henry Dunant.....
Jean Henri Dunant, in zijn latere leven in het Engels Henry Dunant genoemd, was een Zwitsers bankier, oprichter van het Rode Kruis en mede-auteur van het YMCA-handvest. Hij ontving de Nobelprijs voor de Vrede in 1901.

Clausules
In de koopakte zullen de volgende clausules worden opgenomen;
- Ouderdomsclausule
- Asbestclausule
- Eigenaar is geen bewoner

Verkoop en overdracht
Oplevering
In overleg

Koopakte en notaris
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend.
Koper dient binnen twee werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming in zake de koopsom en de voorwaarden, een notaris aan te wijzen binnen een straal van 15 km van het ter verkoop aangeboden object, opdat uiterlijk 1 week na deze mondelinge overeenstemming de koopakte ondertekend kan worden. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen, heeft verkoper het recht deze aan te wijzen.