Havikstraat 30

Havikstraat 30

Verkocht onder voorbehoud
Havikstraat 30
1171 DX BADHOEVEDORP
Nederland
Type: 
hoekwoning
Kamers: 
4
Vloeroppervlakte: 
154 m²
Perceeloppervlakte: 
332 m²
Bouwjaar: 
1935

Op een prachtige locatie in Badhoevedorp ligt deze mooie jaren-30 hoekwoning met een stijlvolle uitbouw, zeer ruime tuin rondom en een vrijstaande stenen garage met vliering. De woning is volledig gemoderniseerd en zeer goed onderhouden.

De woning heeft de gehele dag zon en is mooi gelegen op een hoek in de gewilde Vogelbuurt, met een prachtig uitzicht op twee sfeervolle straten en een plantsoen, op loopafstand van winkels, scholen, sportclubs en openbaar vervoer.
De grote uitvalswegen naar Amsterdam, Schiphol, Amstelveen en Haarlem zijn eenvoudig bereikbaar.

Begane grond
Ruime hal met ingebouwde garderobekasten en een modern toilet. Toegang tot de eet-/woonkamer via een mooie stalen deur. De gezellige erker en de deuren in de eetkamer bevatten deels nog authentieke glas in lood ramen. De openslaande deuren in het eetgedeelte leiden via een knus terras naar de tuin.
De open keuken met mat witte kasten en een zwart stenen aanrechtblad is gesitueerd tussen de eetkamer en de zeer ruime en lichte woonkamer. In de keuken zit een nieuw 6-pits gasfornuis van SMEG en een oven met veel opties. De overige inbouwapparatuur bestaat uit een Miele vaatwasser, Quooker, magnetron, koelkast en vriezer.
De zonovergoten woonkamer met bijzondere uitbouw, heeft een sfeervolle open haard en een aparte ruime berging. De twee Velux dakramen zorgen voor nog meer licht! Via twee schuifpuien, op beide zijden van de uitbouw, kan de woonkamer compleet open worden gezet. Zo wordt het grote hardhouten dek bij mooi weer een verlenging van de woonruimte. Op de gehele begane grond ligt een recent opnieuw behandelde massief eikenhouten vloer.

Eerste verdieping
Deze verdieping heeft twee slaapkamers, een separaat toilet en complete badkamer.
Vanaf de eerste etage zijn alle ramen voorzien van hoogwaardige, op maat gemaakte witte shutters.
Aan de achterkant van het huis ligt een zeer ruime slaapkamer, welke nu in gebruik is als kantoorruimte en kleedkamer. Via de ramen en de openslaande deuren heeft men uitzicht op de rustige Reigerstraat en het plantsoen. De tweede, eveneens lichte slaapkamer, ligt aan de voorkant van het huis en dient nu als ruime kinderkamer.
De complete badkamer, met een groot ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel en vloerverwarming, is voorzien van witte/blauwe mozaïektegels. Tegenover de badkamer bevindt zich het separate toilet in dezelfde stijl.
De gehele eerste verdieping is voorzien van een recent gelegde eikenhouten vloer.

Tweede verdieping
Via een indrukwekkende, tot de gevel op maat gemaakte stalen deur, is er toegang tot de mooie en zeer ruime, hotelsuite-achtige masterbedroom. De ramen rondom zijn voorzien van op maat gemaakte, hoogwaardige shutters. De originele, sfeervolle houten balken vormen een mooie combinatie van klassiek en moderne details.
Vanaf de overloop is er toegang tot de wasruimte met drie aansluitingen en nog een aparte bergruimte aan de overkant, waar tevens de CV ketel en nog een aparte wastafel is gesitueerd. Hier zou ook eventueel een apart toilet kunnen worden geplaatst.

Tuin
De rondom zonnig gelegen tuin bestaat uit een voortuin, zijtuin en een brede achtertuin met een vrijstaande stenen garage met vliering.
Er zijn diverse terrassen aangelegd van hardhout en natuurstenen grote terrastegels. De uitbouw van de woning is bekleedt met ‘Red Cedar’ hout en is voorzien van sfeervolle buitenverlichting.

Bijzonderheden
- De gevel van de woning is 4,5 jaar geleden uitgebreid gereinigd en opnieuw gevoegd.
- Het buitenschilderwerk is recent gedaan

Verkoop en overdracht
Roerende zaken
Volgens lijst

Oplevering
in overleg (vierde kwartaal 2020)

Clausule
Ouderdomsclausule

Koopakte en notaris
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Koper dient binnen twee werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming in zake de koopsom en de voorwaarden, een notaris aan te wijzen binnen een straal van 15 km van het ter verkoop aangeboden object, opdat uiterlijk 1 week na deze mondelinge overeenstemming de koopakte ondertekend kan worden. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen, heeft verkoper het recht deze aan te wijzen.