Verkopen

Verkopen

Een huis verkopen met een erkende NVM-makelaar

Het verkopen van een huis is een spannend proces.
De vragen die u het meest bezighouden, zijn hoogstwaarschijnlijk de volgende:

  • Hoe lang duurt het voordat mijn huis verkocht zal zijn?
  • Wat wordt de uiteindelijke opbrengst?

Het antwoord op deze vragen is niet zomaar te geven. Daarvoor is het nodig dat de NVM-makelaar uw achterliggende motivatie en urgentie kent. Voorbeeld: als u in Groningen woont en in Maastricht een nieuwe baan heeft aanvaard over drie maanden, heeft u beslist een urgente behoefte om snel een koper te vinden. Anders is het als u in dezelfde woonplaats blijft wonen en een nieuwbouwwoning hebt gekocht, die nog gebouwd moet worden. Dan wilt u ook snel een koper, maar u bent flexibeler omdat u meer tijd tot uw beschikking heeft.

Over het algemeen kennen de meeste verkopers van woningen min of meer dezelfde behoeften:

  1. De maximale opbrengst voor de woning realiseren
  2. Verkopen binnen de gewenste termijn
  3. Geen zorgen of problemen achteraf

 

Hoe kan de NVM-makelaar in deze behoeften voorzien?

Door het vaststellen van de juiste vraagprijs. Dat klinkt simpel, maar veel mensen maken het moeilijker dan het is. Het vragen van de juiste prijs levert de koper op binnen de gewenste termijn. Het vragen van een te hoge prijs zal geen belangstelling genereren. Enerzijds vinden de mensen die dat huis zoeken de prijs te hoog. Anderzijds vinden de mensen die de prijs wel kunnen betalen dat het huis niet aan de verwachtingen voldoet.
Het vragen van een te lage prijs leidt tot een te snelle verkoop waarbij u uzelf tekort doet. Het behoeft geen betoog dat niemand dat zal willen.
NVM-makelaars hebben hiervoor een vrijblijvende waardebepaling en een Vergelijkende Markt Analyse tot hun beschikking. U krijgt alvast een indruk van de waarde van de woning op dit moment, gezien door de ogen van een professional die niets ander doet dan de hele dag huizen bekijken en beoordelen.

 

Door het openen van een account op NVM voor mij. Niet alleen kunt u hier kwijt wat voor soort huis u zoekt, maar u kunt er ook aangeven wat de kenmerken van uw huidige woning zijn. De computer checkt dan of uw huis voldoet aan de wensen van een andere consument.

Door het inschakelen van het netwerk van 180 Nederlandse NVM-makelaars. We weten dat een groeiend aantal mensen stopt met forenzen en verhuist naar de plaats waar men werkt of gaat werken in de plaats waar men woont.

Door het plaatsen van het opvallende NVM tuinbord. Kandidaat-kopers van buiten uw woonplaats herkennen deze borden eerder dan de lokale borden, omdat ze ze vaak herkennen uit hun huidige woonomgeving.

Door het te hulp laten schieten van buren en andere omwonenden. Meer dan eens blijken zij iemand te kennen die graag in uw huis of in de buurt zou willen wonen.

Door uw pand op te nemen in WoonWens, het landelijk verschijnende kleurenmagazine van alle gezamenlijke NVM-makelaars. Presenteer uw pand op 180 makelaarsbalies! Weet dat de NVM-makelaars deze magazines verspreiden in hun respectievelijke markten!

Door mee te doen aan NVM's Open Huizen Route om uw huis aan de markt te presenteren en iedereen de gelegenheid te geven om te komen kijken.

Kortom... reden genoeg om een NVM-makelaar in te schakelen!